Carpe Diem

Hvordan er en vanlig skoledag på UWCiM? For å understreke dette, så er alle dagene mine forskjellige. Jeg har også en to ukers rotasjon, så en uke er en sammensetning av fag og den andre uka er ganske annerledes.

Som regel står jeg opp 06.45 og trasker avgårde til skola kl 07.15, da har jeg 15 minutter til å spise frokost i kantina. Hvis jeg har en full dag er jeg på skola til 15.15, alle skoletimene varer 1 time, men siste time varer 30 minutter. Som i Norge har vi fritimer, da sitter jeg som regel på spanskrommet eller på biblioteket med lekser. Etter skolen er det som regel CAS, og da kommer jeg ikke tilbake til Susac før rundt 17.30 og klokken 18.00 er det middag som for tiden består av poteter, pasta, ris og kylling. Ja, kantinemat kan man fort bli lei av og er en historie for seg selv. Noen ganger er det også CAS om kveldene etter middag, som for eksempel verdens kino og volleyball.

Fagene jeg har (som sagt tidligere) er Fransk B HL, Engelsk B HL, Psykologi HL, Matte SL, Biologi SL og Norsk SL. Forskjellen på HL og SL er antall timer og vanskelighets grad. HL er høyere nivå og SL er standard nivå. Her i Mostar tilbys ikke Norsk som HL for vi har ikke lærer, vi tar det som privatist istedet. Fransk er desidert det vanskeligste faget for meg, men jeg har virkelig lyst til å lære fransk på ordentlig og læreren min er fantastisk!! Jeg har den letteste matten og det er tilsvarende norsk S1 + S2 matte.  Alle fagene kan sies og være mer utfordrende enn hjemme for alt er jo på engelsk. I dag hadde jeg biologi prøve og jeg kunne rett og slett ikke finne ut av hva “kveilet” var på engelsk, noe som irriterte meg grenseløst. Engelsk B er ikke så spesielt vanskelig og vi har mange spennende diskusjoner. Psykologi er så interessant og læreren kan så utrolig mye. Jeg liker alle fagene mine, og jeg deltar i fred og konfliktstudier kun ut av interesse. Man kan ha veldig mange forskjellige fag-kombinasjoner, så det kommer helt an hva du er interessert i. (Er du mer interessert kan du lese eller søke opp mer om IB Diploma Programme)

Jeg svarer gjerne på flere spørsmål om fag, UWC og alt dere måtte lurer på, bare legg igjen en kommentar med det du/dere eventuelt lurer på 🙂 

Ellers skal jeg opp grytidlig i morgen for å gå på tur, gleder meg skikkelig for vi skal opp på et fjell og jeg tror og håper utsikten er fantastisk!

«Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet»! 

Nyt hver dag, du får de nemlig ikke tilbake… 🙂 

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s