Bursdag, Zagreb, Prenj og nå Wien

Nå har det vært svært dårlig med blogg oppdateringer i det siste, grunnet to meget hektiske uker med mye gøy, litt stress, en del timer på buss og vakker natur.

13.oktober var bursdagen min, sammen med fantastisk samåring og andreåring startet feiringen den 12.oktober med banansplitt på Roma og bursdagsrebus som resulterte i en utrolig søt bamse. Jeg er så glad i vår lille norske familie her på UWC Mostar! 🙂 Klokken 00.00 kom en gruppe mennesker inn fra Susac og ønsket meg gratulerer med dagen, det var skikkelig koselig. Selve bursdagen min ble tilbrakt med venner og det var en fin dag. Det var litt annerledes og ikke feire hjemme, men jeg fikk også utrolig mange gratulasjoner fra familie og venner hjemmefra , Skype med storesøster og det varmet at så mange husket på meg på bursdagen min.

Deretter fikk jeg vite at prosjektuken min ble utsatt grunnet dårlig værvarsel, og da bestemte vi oss for å ta en tur til Zagreb. En veldig fin by som jeg definitivt anbefaler, vi var blant annet på «The museum of broken relationships», katedralen og H&M! For H&M har vi nemlig ikke i Mostar og alle trengte nye sokker for av en eller annen merkelig grunn forsvinner de bare.

Turister som bare det, Amber fra Belgia og Jasmine fra Storbritannia!

Natt til torsdag kom vi tilbake og torsdag morgning startet vi vår tur til Prenj.

Turen til Prenj var min prosjektuke og vi hadde skyfri himmel og sol hver eneste dag.  Naturen her minner litt om norsk natur, utrolig vakker! Likevel, (Mamma, ikke bli redd når du leser dette) når man går på tur i Bosnia-Hercegovina er det viktig å ha med seg guide for det er fortsatt miner etter krigen. Så vi gikk faktisk igjennom et minefelt og så flere steder skilt som advarte om miner. Før har jeg aldri vært den mest interesserte i friluftsliv, men dette var virkelig en opplevelse. Ikke bare naturen, men mestringfølelsen av å stå på toppen av fjellet og gå sammen som en gruppe.

 

Visste du forresten at det er ville hester her?

 

På toppen!! 🙂

Vi fikk oss også turkamerat i denne hunden som fulgte etter oss fra den første dagen, vi trodde først han het Bingo. Men så fikk vi høre fra noen av turgåerne i den andre hytten vi bodde i at han var trent til å vise folk som gikk i fjellet veien til hyttene og at han egentlig het Dingo. 

Kom tilbake fra Prenj i går, følelsen av å ta en ordentlig dusj etter fem dager i fjellet var ubeskrivelig deilig og sove på en ordentlig madrass. I morgen venter en 14 timer lang busstur til Wien, der vi skal tilbringe langhelgen siden det er Bajram, som er offisiell helligdager.

Første «Grading session» er også over, noe som er deilig for før «grading session» hadde vi en del prøver i forskjellige fag. Selv om jeg har gjort utrolig mye spennende de to siste ukene har jeg også jobbet en del med lekser mellom reiser, og jeg kom hjem fra Prenj mandag kveld og tirsdag hadde vi psykologi prøve. Så det er ikke bare fryd og gammen, men også hardt arbeid å gå på UWC og ta IB.  Men, jeg ELSKER det!! 

2 thoughts on “Bursdag, Zagreb, Prenj og nå Wien

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s