Debatt Ljutomer

Fra den 20 mars til den 25 mars var jeg på en internasjonal debatt turnering i Ljutomer, Slovenia. Siden jeg er aktiv medlem av CASet “debatt” var jeg så heldig å få den muligheten. Uheldigvis gikk jeg glipp av MUN konferansen i Mostar, men jeg hadde det virkelig helt fantastisk i Slovenia.

20130327-154624.jpg

 

Her er vi alle sammen som reiste! 

Vi reiste avgårde med et håp om å vinne 1 debatt, vi var ikke helt sikre på hvordan nivået var, og siden vi ikke har en trener og det har de fleste andre lag, så var vi veldig nervøse.

Da vi ankom ble vi alle tatt imot med åpne armer av vertsfamiliene våre. Min vertsfamilie bodde 30 minutter kjøretur unna skola. De bodde på en vingård, der de hadde egne druer som de solgte. De hadde også bigård og dermed hjemmelaget honning. Første kvelden ble jeg møtt med lukten av pannekaker og en meget hyggelig familie. Urh som også var med i debatt turneringen pratet mest engelsk og oversettet spørsmål fra familien: Utrolig koselig å være hos de når de var så gjestfrie. Det å også bo i et hus etter å ha bodd i Susac så lenge, gir det en følelse om å være hjemme igjen.

20130327-160055.jpg

Frokost hos familien! 

20130327-154608.jpg

Meg og min Host, Urh fra Ljutomer. 

Neste dag våknet vi opp grytidlig for vi måtte være på skolen før klokken 7, for det var da han begynte på skolen. Dermed ble vi sittende på en kafe og jobbe med de forberedte debatt emnene som var:

Bad democracy is the consequence of passive citizens.
Governments should put a limit on individual energy use.
We support a United States of Europe.
The capitalist system is incompatible with a just society
Egypt should follow a strict separation between religion and state.

Da forbereder vi begge sidene av saken, både for og imot. Vi var utrolig nervøse, heldigvis hadde broren til Ogi, som er erfaren i debatt, tatt på seg rollen som trener for helga og konkurransen. Han roet oss ned og gjentok utallige ganger “Be cool”.

I den første debatten var jeg skikkelig nervøs, jeg visste rett og slett ikke hva jeg gikk til. Vi tapte den første mot et veldig erfarent debattlag og vi trodde det kom til og fortsette på den måten. Der tok vi grundig feil, vi vant flere debatter og plutselig stod vi der og ble ropt opp som finalister til kvartfinalen tredje dagen i Ljuotmer.

I kvartfinalen gikk skulle vi ha debatt mot Singapore, som vi fryktet og også allerede hadde tapt en debatt mot, de var klare favoritter, men vi klarte å vinne over dem. Dette var for mange overraskende og semifinalen var dermed rett rundt hjørnet.

Vi var overlykkelige siden vi sa før vi kom at vi hadde vært fornøyde med å vinne en debatt, men overraskende nok kom vi til FINALEN!

20130327-160040.jpg

 

Debattlaget mitt 🙂 

Finalen vant vi desverre ikke, men likevel, vi var så utrolig fornøyde. Andre plass til debatt laget uten trener og som ingen hadde hørt om før turneringen! Min aller første seriøse debatt turnering, meget fornøyd! 🙂

Likevel var ikke denne opplevelsen bare om debatt, vi møtte utrolig mange mennesker fra forskjellige land og vi som reiste sammen fra skolen vår ble også bedre kjent.

Denne opplevelsen ga helt klart mersmak og jeg håper jeg får mulighet til å jobbe mer med debatt, bli enda bedre og få mulighet til å være med på flere turneringer.

20130327-154557.jpg

 

Vi måtte vente en god stund i Zagreb, så vi gikk på kinesisk restaurant og vi gikk også på Picasso utstillingen fra Paris som var i Zagreb!

 

NÅ ER JEG I ROMA! 🙂 FLERE OPPDATERINGER SENERE! 😀

One thought on “Debatt Ljutomer

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s