Internasjonal konferanse i Budapest

Etter omtrent en uke på Model FN konferanse i Budapest er livet utrolig bra! Jeg har hatt en fantastisk vertsfamilie og jeg hadde helt ærlig aldri forventet en så fantastisk velkommende familie ! FN konferansen var også utrolig bra organisert og jeg har lært masse.

 

20130420-010052.jpg

Vi reiste fra Mostar torsdag den 11. april, uheldigvis klarte vi å miste toget fra Zagreb til Budapest, selv om vi satt utenfor toget. Siden det ikke stod “Budapest” på det regnet vi med at det var feil tog, men der tok vi feil… Så vi måtte rett og slett endre planene og vi måtte overnatte en natt i Zagreb, det kunne vært mye verre. For å være helt ærlig føler jeg også at jeg etter Roma og hele episoden med stjelt lommebok at jeg denne gangen var veldig rolig og innstilt på at dette dessverre skjedde men vi måtte bare finne en løsning på problemet istedet for å være sint for å ikke blitt informert godt nok. Tror dette er en veldig fin ting å ha med seg når man er ute å reiser, alt kommer ikke alltid til å gå etter planen, noen ganger er det skikkelig kjipt, men ta det med et smil og gjør det beste ut av det 🙂 Ellers blir situasjonen bare enda verre!

20130420-010116.jpg

Her er Mario ikke fult så fornøyd… haha

Så en dag senere ankom vi Budapest, der ble vi tatt imot med åpne armer av de som organiserte og av vertsfamilier. Min vertsfamilie var ubeskrivelig fantastisk, jeg ble tatt med hjem og middag var forberedt. Vi hadde mange lange samtaler og jeg følte meg virkelig hjemme. Fra å bo i residence er det utrolig deilig å være i et ordentlig hjem igjen, der man spiser frokost rundt bordet og kan sitte i stua å se på tv.

Den ene dagen hadde faktisk vertsmor forberedt tre retters middag til meg, hjemmelaget brokkolisuppe, hjemmelaget italienske kjøttboller med pasta og tiramisu kake med hvit sjokolade og jordbær. Ikke nok med det, vertsmor kjørte oss gjerne til t-banen og hentet oss etter festene som var organisert!

 

20130420-010029.jpg

MUN skal selvfølgelig også nevnes og jeg var i komiteen for “special political and decolonization” der vi diskuterte blant annet Kosovo og tidligere koloniserte områder som Vest-Sahara og St.Helena. Vi klarte også å få en av våre resolusjoner gjennom generalgforsamlingen. Det var først 3 dager i komiteen vår og så generalforsamling. MUN er helt klart utrolig gøyalt og jeg anbefaler alle å prøve det hvis dere får sjansen! Du møter en hel del interessante mennesker, øving i å prate foran forsamlinger og et innblikk i hvordan FN faktisk fungerer i praksis. Jeg har en drøm om å engang jobbe i FN så jeg er veldig fascinert og liker MUN 🙂

20130420-010004.jpg

Vi fikk også tid til å være litt turister også, og verten min tok meg med rundt i Budapest. Med privat guide så er alt mye gøyere og mer interessant. Vi var også på et par kule utesteder, der vi hadde de offisielle kveldsaktivitene (aka festene).

Jeg sitter igjen med en av de mest fantastiske opplevelsene jeg noen gang har hatt, mest på grunn av en utrolig vertsfamilie og en utrolig bra organisert konferanse. Så jeg er virkelig fornøyd. Selv om jeg imellomtiden gikk glipp av morsomme ting i Mostar, men det kan leses om på bloggen til Sjur. Kanskje jeg slapp litt billig unna?

En rar følelse av at second-years drar på study-leave og våre førsteårs eksamener nærmer seg! Likevel er det en prestasjon føler jeg å snart å fullført første året!

Points of parlimentary inquiry & Moderated caucus,

Anita

20130420-005950.jpg

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s