Refleksjon etter første semester

Ett semester har gått forbi og juleferien er endelig her, derfor tenkte jeg å reflektere litt over semesteret som er gått. Hadde lyst til å blogge gjennom semesteret, men tiden fløy visst avgårde med sport, aktiviteter og lekser. Jeg har tenkt til å gjøre dette ved å svare på de spørsmålene jeg får oftest når jeg sier at jeg studerer i utlandet først og så fortelle litt om hva jeg tenker om semesteret halvveis gjennom første året.

Hva studerer du egentlig? 

Dette er et litt vanskelig spørsmål siden vi selv ikke velger så mange fag. Sciences Po står for Sciences Politiques og har derfor et sterkt fokus på samfunnsfag og politikk, men man bestemmer seg ikke for hvilket fag man fordyper seg i da de tror at en bred faglig bakgrunn er positivt. Første semesteret tok jeg derfor Grunnlovsrett, Mikroøkonomi, Historie, Politisk filosofi, mattematikk, spansk og fransk. De fleste har en veldig lik kombinasjon, men med forskjellige språk og valgfag.

Hvorfor Frankrike og Sciences Po? 

Jeg visste ikke helt hvilket fag jeg ønsket å fordype meg i, men jeg er utrolig interessert i politikk og samfunnsfag og derfor syntes jeg Sciences Po passet bra, jeg har også prøvd å lære meg fransk siden videregående og ønsket å virkelig bli god så jeg kunne ha muligheten til å senere bruke det i yrkessammenheng.

Må du prate fransk? 

Siden jeg går på Sciences Po Campus de Reims som har et fokus på Europa og Nord-Amerika har vi våre obligatoriske fag på engelsk, så har vi språkundervisning ved siden av. Jeg har også muligheten for å ta et valgfag på fransk etterhvert. Fransk som alle språk er utfordrende å lære, så tips som vises i denne videoen kan hjelpe i blant.

Du bor i Paris da, eller? 

Nei, utrolig nok er ikke Frankrike det samme som Paris, selv om jeg bare bor 45 minutter er det ikke så ofte vi drar inn til Paris. Det er utrolig herlig å ha den muligheten siden det er så mye mer som skjer i Paris enn i Reims. På samme tid er jeg veldig glad for å bo i en mindre by som ikke er så overveldende. Glem heller ikke at vi har Champagne!


Litt tilfeldig er det alltid hvor man ender opp, men selv etter en tøff start har jeg virkelig funnet min plass på skolen og gleder meg til neste år også. Sciences Po er uten tvil utrolig utfordrende og jeg har aldri studert så mye i hele mitt liv. Det er mye fokus på det akademiske fordi Sciences Po har et rykte for å være en veldig god skole.

På skolen min er det mye internasjonal fokus siden halvparten av elevene er fra Frankrike og resten fra hele verden. Dette er utrolig bra fordi jeg var veldig redd for å ikke finne detetter UWC, selv om det helt klart ikke er det samme og det er mye flere privilegerte mennesker på Sciences Po enn på UWC.

Jeg har blitt kjent med fantastiske mennesker dette semesteret fra hele verden. Min gode venninne Megan som er fra Canada var bare utvekslingselev, men vi ble utrolig godt kjent på bare ett semester.

10696375_10152441802028510_84226684876165007_n

Her er vi på en tur gjennom Champagne-Ardenne som er regionen vi bor i. Vi var så heldige å få være med på en omvisning på et familieeid vingård.

Her er noen andre bilder for å illustrere litt av mye som har skjedd dette semesteret.

Bursdager må feires også, gjerne med middag og vin med gode venner.

Ballet vårt “Yelloween” sponset av veuve clicquot. Ja, du leste riktig.

RiMUN, skolens egne modell FN klubb som jeg er med i.

Når man har tid til å reise bort en helg må man ta den, her i Luxembourg.

Norske delegasjonen i Reims.

Felles UWCere fra Bosnia, Costa Rica, Hong Kong og Costa Rica.

Søte venninner som hjelper meg når jeg sliter meg gjennom det franske språket. Som å forstå at meuf faktisk er den litt mer vulgære versjonen av ordet femme som betyr kvinne. Merci!!


Hvor går veien etter Sciences Po? 

Du, litt tidlig å stille dette spørsmålet da, er det ikke det? Det eneste jeg kan si om det er at på Sciences Po er det et obligatorisk tredje år i utlandet. Så da får vi se hvor vinden bringer meg.

Advertisement

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s