Let’s do … something!

Som en del av vitnemålet mitt her er det obligatorisk å ha CAS. CAS står for kreativitet, aktivitet og service. CAS er en av grunnene til at skolen her er mye mer enn vanlig skole, mine CAS aktiviteter er foreløpig Modell Forente Nasjoner, Volleyball og frivillig i flyktningsleiren. Men du kan være med på så mye du vil, så er godt mulig jeg blir med andre aktiviter også.

Modell FN og Volleyball har ikke startet enda, men på lørdag var jeg i flykningsleiren. Den ligger omtrent en time utenfor Mostar. Her har det bodd mennesker helt siden krigen, og omstendighetene er langt fra ideelle.

Heldigvis blir leiren mindre og mindre for hvert år, men myndigheten gjør veldig lite. For dem eksisterer ikke denne leiren engang. Siden det var første gangen vi besøkte leiren så vi oss bare litt rundt, pratet med noen av menneskene og lekte med barna. Det som er mest utfordrende nå er språket, men jeg ser frem til å fortsette å jobbe som frivillig her.

Kan du forestille deg å vokse opp her? Eller oppdra barna dine her? 

Denne fredagen som kommer arrangerer vi loppemarked så vi kan tjene inn litt penger til leiren, mange tidligere studenter har lagt igjen en del klær som de ikke kunne ta med seg hjem. Så det er jo fint at det går til en god sak! 🙂

Andre ting som har skjedd siden sist? På fredag var det også “gender confusion party”. Det går ut på at guttene kler seg ut som jenter og omvendt, noe som var utrolig gøy. UWC er ikke bare skole og lekser, men også utrolig sosialt.

I dag var vi med på en aksjon kalt “Let’s do it – Bosnia- Herzegovina”, så vi plukket søppel på et minnesmerke fra andre verdenskrig. På under en time hadde vi fylt opp en hel container og mer enn det, når man jobber sammen kan man se resultater og det var flott å kunne gjøre en forskjell. Selv om det fortsatt var mye knust glass som var igjen…

Nå har jeg psykologi lekser som venter på meg, hjemmeleksen var faktisk å finne mer ut om diagnosen til Anders Behring Brevik og James Holmes aka Joker. Franske gloser har jeg også. Nyt det kalde været der hjemme, her er det godt over 30 varmegrader!

 

Advertisement

One thought on “Let’s do … something!

  1. Så utroligt spennende det høres ut!! Kan tenke meg du sitter igjen med mange opplevelser og erfaringer da du kommer hjem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s